Liveodds

Live odds är en form av betting som har kommit i och med internets framfart och möjligheter till streaming av matcher. Du kan även spela på live odds hos vissa spelombud, det kan vi på Bettingguiden garantera! Detta har förr varit möjligt inom spel på hästar, men finns alltså nu även på sportbetting. Det är kanske inte att föredra att stå i en spelbutik och titta och samtidigt hinna fram i kassan och lägga ditt spel samt betala. Det finns smidigare sätt att spela på live odds.

Spela hemma via dator

Att spela på live odds på en match innebär ju att du kan titta på matchen och känna av åt vilket håll det verkar gå. En fotbollsmatch kan ju innan avspark vara väldigt favorittippad, men efter 10 minuter så kanske favoritlagets målvakt blir skadad eller utvisad. Då är det läge att kunna spela på live odds.

Det är många spelsajter som erbjuder live odds, och många av dem har också live streaming av matcherna. Det betyder att du kan sitta hemma vid datorn och se en match och lägga dina spel smidigt och snabbt direkt via spelbolagets sajt. Detta har blivit väldigt populärt.

Spela via mobilen

Det kan även vara så att du går och tittar på en match live. När du sitter där på läktaren så kan du logga in på din spelsajt, antingen via appen eller webbläsaren. Sedan kan du sitta där beredd att lägga dina spel utifrån dina egna synintryck. Detta sätt att spela kan också vara mycket lönsamt.

Vad finns det för typer av live odds?

Det finns en stor variation av spel att lägga på live odds.

  • Om du spelar på en fotbollsmatch så kan du spela live odds på vilket lag som gör nästa mål, eller vilket lag som ska få nästa hörna.
  • I en hockeymatch så kan du spela live odds på hur perioden kommer sluta eller om ett lag kommer att få en utvisning.
  • En tennismatch kan erbjuda spel på första serve-esset eller vem som ska vinna nästa game.

Oavsett vilken sport du spelar på så erbjuder live odds många olika varianter, och det är spännande att ta del av dessa.

Hur sätts oddsen?

Spelbolagen har oddssättare anställda. Deras jobb går ut på att hela tiden räkna på sannolikheten för en händelse i en match. De jobbar på oddsen både innan och under matchen. De följer matchen precis som du och de uppdaterar oddsen kontinuerligt. Givetvis så kommer de att pausa möjligheten till spel om de ser att en händelse kommer påverka oddsen.

Om ett hockeylag får en utvisning, då pausas din möjlighet att spela på vilket lag som ska göra nästa mål. Oddssättaren sänker oddset på att laget som åkt på en utvisning kommer att släppa in nästa mål. Efter de har ändrat oddset, så öppnar de upp spelet igen och du kan betta på vad du tror kommer hända. Oddsättarna har ofta stor erfarenhet av den sport de sätter odds inom, och de har ofta en god känsla för rimliga spel.

Finns det några tips?

Det finns en hel del tips som du kan ta till för att öka dina möjligheter att vinna pengar inom live odds.

1: Spela med disciplin.

Satsa aldrig mer än 5% av din spelkassa på ett enskilt spel.

2: Hitta spelvärda odds.

Om ett fotbollslag leder med 2–0 och det är 10 minuter kvar, då kan du se vilket live odds du får. Om du erbjuds 1.10 på vinst för det ledande laget så kan det vara en god idé att slå till.

3: Se mönster i spelet

Ett av fotbollslagen kanske har mycket press på motståndarna. Detta gör givetvis att deras chans att få nästa hörna ökar. Om du ser dessa typer av mönster i en match så gäller det att satsa på dessa.

Testa live odds

Innan du drar igång med att satsa ordentligt på live odds så är det en god idé att testa dina teorier och kunskaper. Det är bra om din spelsajt erbjuder en bettingbonus, då detta ger dig mer pengar i kassan att spela för. Satsa lugnt i början och öka om du märker att dina vinnande strategier funkar.