Betting på tennis

Att betta på tennis är både spännande och underhållande. Om du dessutom har gjort din läxa och skaffat erfarenheter kring tennis så kan du hitta bra och spelvärda odds. De t finns några olika spel du kan välja på när du bettar på tennis.

Vinnare

Det vanligaste spelet på tennis innan en match är att spela på vem som vinner en match. Det som skiljer mot att betta på fotboll eller hockey är att det aldrig blir oavgjort i tennis. Därför så är det ingen av spelarna som har över 2,00 i odds. Om någon hade det så skulle du bara kunna betta på båda spelarna och på så sätt vara säker på vinst. Inget spelbolag gör denna miss.

Över eller under

Även tennis har över/under spel precis som fotboll och hockey. I detta spel när det gäller tennis så bettar på över eller under ett visst antal game eller set. För att spela på detta så bör du veta vilken turnering som matchen gäller och hur många set matchen kan ha. Är det en match som är bäst av 3 set eller är det bäst av 5 set.

Detta har förstås stor inverkan på om du ska betta över eller under. De flesta turneringar under ett spelår på tennistouren är bäst av 3 set. Detta gäller både damer och herrar. I de matcherna så brukar tipset vara över eller under 2,5 set.

Antal games påverkas också av hur lång matchen är. Om det är bäst av 3 set så brukar oddsen vara över eller under 18,5 games, 22,5 games eller 27,5 games.

Exakt resultat

Detta spel går ut på att du ska betta på exakt hur matchen slutar i ett av seten, till exempel 6-3 eller 4-6. Här gäller det att ha koll på styrkeförhållandet mellan spelarna. Det kan ju bli en utklassning med 6-0, men det kan i andra fall bli tiebreak och en setvinst med 7-6.

Set betting

Du kan även satsa på vem som ska vinna första eller andra set. Du ska komma ihåg att detta spel lägger du innan matchstart, då kan det vara svårt att avgöra vem som är stark i början och vem som kanske kommer igång ju längre matchen håller på. Vill du vara flexibel i ditt spelande på tennis, så ska du testa live odds på tennis.

Live odds på tennis

När du spelar live odds på tennis så ökar spelmöjligheterna och valmöjligheterna. Här kommer en lista på möjliga spel via live odds på tennis:

  • Nästa poäng – Vem vinner den?
  • Blir det 40-40 (Deuce) i nästa game?
  • Exakt resultat i gamet
  • Antal poäng i gamet
  • Blir det tiebreak i setet?
  • Vem kommer först till 3 game?

Livestream

En av många fördelar med modern teknik och internet är att du nuförtiden kan se matcher live via spelbolagens egna sajter. Förr så har du varit tvungen att ha tillgång till de tv kanaler som sände matcherna. Numera så kan du se en del av matcherna direkt i din dator eller mobil. Detta har gjort det enklare för människor att betta på sport. Tennis är en sport där livebetting är populärt. Det går fort, det finns många typer av spel samt att det ger bra utdelning.

Om du vill satsa på att betta på tennis så är det viktigt att du letar upp en spelsajt som erbjuder många matcher inom tennis. De får gärna ha många livestreamade matcher. Ju mer du ser, ju mer erfarenheter får du, desto större chans att vinna.