Betting på hockey

Näst efter fotboll och hästsport är hockey den mest populära sporten att satsa pengar på i Sverige. Anledningen är förstås det stora hockeyintresset som finns i landet. I hockey finns i huvudsak tre olika speltyper, nämligen vinnarspel, handikappspel och över/underspel.

Vinnarspel

Vinnarspel i hockey finns i två former, 1X2-spel och så kallad Moneyline.

1X2

Ett spel på 1X2 innebär att du tippar vilket lag som kommer att vinna matchen, alternativt att matchen kommer att vara oavgjord vid full tid (exklusive förlängning). Eftersom alla hockeymatcher som slutar oavgjort vid full tid går till förlängning och eventuellt straffar finns även spel på Moneyline.

Moneyline

I ett spel på Moneyline tippar du vinnaren i matchen oavsett om matchen går till förlängning eller inte. Något spel på ”oavgjort” finns alltså inte.

Handikappspel

Handikappspel i hockey fungerar precis som i fotboll, det vill säga att det ena laget har ett eller flera mål tillgodo redan vid matchstart, medan det andra laget ligger under med motsvarande antal mål. Om ett topplag möter ett bottenlag så ökar givetvis handikappet för bottenlaget. Om dessutom topplaget spelar på hemmaplan så kan det bli ytterligare handikapp.

Över/under

Eftersom det generellt sett blir fler mål i en hockeymatch än i en fotbollsmatch är gränserna för över/under högre i hockey. Det vanligaste spelet är över/under 5.5 mål, men även gränserna 4.5 respektive 6.5 mål är relativt vanliga. Tror du på en målsnål match väljer du ett underspel. Tror du på en målexplosion ligger överspelet närmare till hands. Ofta kan du även spela över/underspel i varje period. Här är gränserna ofta 0.5, 1.5 respektive 2.5 mål.

Öka oddset – Vinn mer

Många spelare är ute efter att vinna stora pengar, därför försöker de få upp oddset utan att risken att förlora blir för stor. Ett exempel på detta är att spela trippel eller fyrling:

  • Trippel innebär att du spelar på 3 olika odds och lägger ihop summan till ett sammanlagt odds. Exempelvis oddsen 1,75 x 1,60 x 1,55 = Sammanlagt odds 4,34. Detta gör att om du satsar 100 kronor så får du 434 kronor tillbaka, 334 kronor i vinst.

SHL och NHL

Svenska hockeyligan och National hockey league är de 2 vanligaste ligorna att betta på inom hockey i Sverige. Det är över 50 spelomgångar i SHL och över 80 spelomgångar i NHL. Det innebär att det från september till april går att betta på ishockey nästan varje dag. Många av matcherna går även att spela live odds på vilket har blivit mer och mer populärt.

Mästarspel

Förutom att betta på enskilda matcher så kan du spela på vilket lag som ska bli mästare när säsongen är slut. Detta spel brukar gå att lägga innan säsongen har börjat och kan vara ett intressant spel över lång tid. Många spelare brukar dock tippa detta spel lite grann med hjärtat, då det inte brukar vara några stora odds på favoriterna. Risken att förlora dina pengar är större än chansen att vinna. Detta spel är i princip enbart som underhållning.

Spela ansvarsfullt

Tänk på att betting på hockey alltid ska vara underhållande. Spela inte över din finansiella förmåga. Sprid dina risker och öka dina chanser. Njut av spänningen under tiden du spelar.