Betting på hockey

Näst efter fotboll och hästsport är hockey den mest populära sporten att satsa pengar på i Sverige. Anledningen är förstås det stora hockeyintresset som finns i landet. I hockey finns i huvudsak tre olika speltyper, nämligen vinnarspel, handikappspel och över/underspel.

 

Vinnarspel
Vinnarspel i hockey finns i två former, 1X2-spel och så kallad Moneyline. Ett spel på 1X2 innebär att man tippar vilket lag som kommer att vinna matchen, alternativt att matchen kommer att vara oavgjord vid full tid (exklusive förlängning). Eftersom alla hockeymatcher som slutar oavgjort vid full tid går till förlängning och eventuellt straffar finns även spel på Moneyline. I ett spel på Moneyline tippar man vinnaren i matchen oavsett om matchen går till förlängning eller inte. Något spel på ”oavgjort” finns alltså inte.

 

Handikappspel
Handikappspel i hockey fungerar precis som i fotboll, det vill säga att det ena laget har ett eller flera mål tillgodo redan vid matchstart, medan det andra laget ligger under med motsvarande antal mål.

 

Överspel/underspel
Eftersom det generellt sett blir fler mål i en hockeymatch än i en fotbollsmatch är gränserna för över/underspel högre i hockey. Det vanligaste spelet är över/under 5.5 mål, men även gränserna 4.5 respektive 6.5 mål är relativt vanliga. Tror man på en målsnål match väljer man ett underspel. Tror man på en målexplosion ligger överspelet närmare till hands. Ofta kan man även spela över/underspel i varje period. Här är gränserna ofta 0.5, 1.5 respektive 2.5 mål.